[...] różnicy i lepiej być w 100% gotową do ćwiczeń. Znalazłam dziś w sklepie ekologiczny olej kokosowy, więc oficjalnie przestaję smażyć na oleju rzepakowym. Wcześniej używałam masło klarowane i chciałam znowu kupić, ale niestety nie mam pewności czy to masło, które polecili mi Finowie nie jest przypadkiem jakąś dziwną mieszkanką tłuszczy, które z [...]
[...] też tłuszcz nasycony, więc powinno być ono si, ale nie jest ze względu na substancje białkowe w nim zawarte, które ulegają zwęgleniu. Dlatego dziewczyny słusznie polecają masło klarowane, bo jest ono tak przerobione, że właśnie usunięte zostają z niego substancje białkowe i bezpieczna temperatura podgrzewania jest prawie połowę większa, niż [...]
11.10.2015 r. DNT Dieta I. jajka, olej kokosowy, ser żółty, orzech brazylijski, czoko 99%, mleko do kawy+ warzywa II. pierś z indyka, oliwa z oliwek, masło klarowane, czoko 99%, mleko do kawy + warzywa III. łosoś wędzony, oliwa z oliwek, ser lazur błękitny, orzechy włoskie + warzywa IV. szynka wieprzowa, pesto paprykowe, masło klarowane, czoko 90% [...]
[...] zupy). Co do smaku - to zależy, bo typowy olej kokosowy ma swój specyficzny smak i aromat, jednak można kupić wersję bezzapachową. Alternatywnie dobrym źródłem jest też masło lub do smażenia jeszcze lepiej masło klarowane/ghee. Masło generalnie ma subiektywnie najlepszy smak, ale u bardzo wrażliwych na białka mleka może wywoływać reakcje [...]
[...] składzie. Soja nie jest pożądanym składnikiem zdrowej diety. 4. O oleju słonecznikowym już wspomniała sss. Jeśli chodzi o tłuszcze do smażenia, to sięgnij po olej kokosowy, masło klarowane, smalec. Wymienię :) 5. Gotowe pieczywo to zawsze ryzyko spulchniaczy, polepszaczy, cukru, karmelu i innych świństw. Spróbuj upiec sama lub wybierz inne, [...]
[...] %-) ale mimo wszystko super mi się biegało. szkoda tylko, że nawdychałam się tyle zimnego powietrza, że całe popołudnie kaszlałam :)) miska 1. jajko, płatki owsiane, masło klarowane, mozarella, brokuły, pomidor -> placki owsiane 2. (po bieganiu) whey, winogrono 3. leszcz w domowej zalewie, razowiec, ogórki konserwowe 4. pieczone udko z [...]
[...] zupy). Co do smaku - to zależy, bo typowy olej kokosowy ma swój specyficzny smak i aromat, jednak można kupić wersję bezzapachową. Alternatywnie dobrym źródłem jest też masło lub do smażenia jeszcze lepiej masło klarowane/ghee. Masło generalnie ma subiektywnie najlepszy smak, ale u bardzo wrażliwych na białka mleka może wywoływać reakcje [...]
[...] ! O ile unikałbym tłustych mięs, tak jajka czy ryby są bardzo dobrym źródłem zdrowych tłuszczy) Źródła tłuszczu: oliwa z oliwek, olej lniany (trzeba kupić odpowiedni), masło klarowane, masło orzechowe, orzechy, migdały, siemie lniane, awokado, wiórki kokosowe, olej kokosowy, olej z pestek winogron, jaja, ryby Źródła węglowodanów: chleb [...]
[...] alergicznie, jak przyzwyczaiły nas kolorowe gazety. Kokos w racjonalnej diecie jak najbardziej znaleźć się może, a tłuszcz kokosowy może nadać się np. również do smażenia. masło klarowane, NIErafinowany olej rzepakowy Olej rzepakowy, podobnie jak oliwa to raczej bardzo przeciętna opcja do smażenia. Tym bardziej w wersji nierafinowanej. Masło [...]
[...] w endo autopauzy) Gorąco, ale jakbym miała więcej wody to mogłabym jeszcze i dalej jechać. MISKA: -placki am-gry, truskawki, kiwi, whey+kakao -fasola czarne oczko, cebula, masło klarowane, ser długodojrzewający -karkówka, ziemniaki, pomidory malinowe -wafle ryż, twaróg półtłusty, ogórek, masło **************************************** 24.06.2016 [...]
Dzień 31 16.05 DNT @ Miska czysta, nieliczona, było parcie na tłuszcz i dałam się temu ponieść ;-D 1. owsiane, odżywka, maliny, banan, wiórki kokosowe 2. łopatka wołowa, masło klarowane, ryż brązowy, mieszanka warzyw chińska 3. orzeszki ziemne \-) kiepski to posiłek i kiepskie źródło tłuszczy, wiem wiem, ale to tak jednorazowo 4. jaja, razowiec [...]